Hvis du har denne smartphone bliver du tvunget til at skifte

Christian Pedersen

5 dage siden

|

09/07/2024
Mobil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du bliver tvunget til at skifte smartphone, hvis du ejer en af disse.

Mest læste i dag

Mange af os har stået i situationen, hvor vi bliver nødt til at skifte vores gamle mobiltelefon ud.

Ofte skyldes det, at telefonen simpelthen ikke længere fungerer, eller at det er umuligt at finde reservedele til den.

Denne realitet rammer nu endnu flere Apple-brugere, da virksomheden har valgt at udfase flere af deres ældre modeller og tilbehør.

Her er de produkter, der er blevet udfaset.

Apple udfaser ældre modeller

Apple har gennem årene stoppet produktionen af mange af deres ældre iPhone-modeller.

Modeller som iPhone 3G, iPhone 4 og iPhone 5s er blandt de telefoner, der ikke længere bliver fremstillet eller solgt. Det skriver Nyheder24.

Når Apple vurderer, at en model er forældet, betyder det også, at reservedele til disse enheder ikke længere produceres, hvilket gør reparation næsten umulig.

Nyeste udfasninger

Nu har Apple igen taget skridtet og udfaset endnu flere produkter.

Det gælder blandt andet iPhone X, første generation af AirPods og HomePod-højttaleren.

Når en enhed eller et tilbehør klassificeres som forældet af Apple, er det ikke længere muligt at få repareret sin enhed med originale reservedele.

Konsekvenserne af en forældet enhed

Hvis du står med en forældet telefon, der kræver reparation, kan det være tid til at overveje at skifte til en nyere model.

Selvom det kan være besværligt at skifte telefon, især med overførsel af data og installation af apps som MitID, MobilePay og e-Boks, er det en nødvendighed for at sikre, at man kan bruge sin telefon optimalt.

Hvordan ved du, om din enhed er ramt?

Hvis du er usikker på, hvilken model din enhed er, kan du finde ud af det ved at åbne Indstillinger-appen på din iPhone, vælge "Generelt" og derefter "Om".

For førstegenerations AirPods kan du finde modelnumrene A1523 eller A1722 på selve AirPods eller ved at gå til Indstillinger, vælge Bluetooth og trykke på dine AirPods.

Det er klart, at teknologiske fremskridt og udviklingen af nye modeller gør det nødvendigt for mange at skifte deres ældre enheder ud.

Selvom det kan virke som en besværlig proces, er det vigtigt for at kunne følge med i de nyeste teknologiske standarder og funktioner, så du fortsat kan være beskyttet og up-to-date.