Holder din mobils batteri ikke i lang tid? Disse enkle tricks kan hjælpe

Nicolai Busekist

5 timer siden

|

24/05/2025
Mobil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Oplever du, at din mobils batteri ikke holder i lang tid, så kan disse enkle tricks gøre en forskel.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Mest læste i dag

Man er på farten og vil foretage et vigtigt opkald eller sende en besked - og pludselig er batteriet fladt. Det er ikke en særlig sjov situation at stå i. Men hvorfor sker det, og hvordan kan man undgå det?

Vi har alle prøvet det: Man sidder i bussen eller toget, lytter lidt til musik, sender nogle beskeder – og uden at opdage det, er 20, 30 eller endda 40 procent af mobilens batteri forsvundet. Det kan næsten ikke passe, at det kan være forsvundet på så kort tid.

Det, der starter som en mindre irritation, kan i værste fald ende med, at man står i en fremmed by uden adgang til navigation eller uden muligheden for at foretage opkald. Men hvorfor løber batteriet nogle gange så hurtigt tør - og hvad kan man gøre ved det?

Disse enkle tricks kan hjælpe

Smartphonen er ganske vist en veludviklet, men samtidig kompleks enhed med begrænset energikapacitet. Producenterne gør deres bedste for at sikre længst mulig driftstid, men faktum er, at batterierne ikke udvikler sig nær så hurtigt som funktionerne i moderne smartphones.

Der findes flere apps og programmer, der kan hjælpe, men de hjælper som regel kun i begrænset omfang. Ifølge det tyske medie Connect findes der ikke nogen 'magisk app', der pludselig får mobilen til at holde fire timer længere.

Selvom beskrivelser i Play Store eller Apples App Store antyder dette, så er det ikke sandt. Og myten om, at batteriet kun bør oplades, når det er helt tomt, lever stadig i bedste velgående. De fleste tips indebærer nogle begrænsninger ift. din komfort, men er til gengæld meget lette at gennemføre.

Tips og tricks: Sådan får du længere batteritid på mobilen

Følgende tricks kan hjælpe dig, hvis din mobil løber usædvanligt hurtigt tør for strøm:

  • Dæmp skærmens lysstyrke: Skærmen er en af de største strømslugere. Et simpelt trick er derfor at skrue ned for baggrundsbelysningen. Har du en OLED-skærm, kan det desuden hjælpe at bruge mørke baggrunde - når der vises sort, slukker dioderne, og der bruges ingen energi.

  • Deaktiver LTE/5G: LTE- og 5G-forbindelser bruger også meget strøm. I områder med dårlig dækning kan det være en god idé at slå LTE og 5G fra for at skåne dit batteri.

  • Juster e-mail-synkronisering: Hvis mailkonti synkroniseres konstant, belaster det batteriet. Indstil derfor intervallet til manuelt eller til flere timers mellemrum. Gå ind i indstillingerne for din valgte app til e-mail og juster intervallet der.

  • Brug strømbesparende tilstande: Alle moderne smartphones har energisparetilstande, der kombinerer flere af de nævnte tiltag og slår de største strømslugere fra. Hvis du ikke bruger telefonen aktivt, kan det derfor betale sig at aktivere sparefunktionen.

  • Find strømkrævende apps: Både iOS og Android tilbyder detaljeret statistik over, hvilke apps der bruger mest strøm. Det er derfor værd at tjekke disse oplysninger jævnligt og fjerne eller begrænse strømslugende apps. Du finder informationen under 'Batteri' i telefonens indstillinger. Når du har identificeret de værste apps, kan du vælge at afinstallere dem - eller blot begrænse dem ved f.eks. at slå baggrundsaktivitet fra.

Hvis dit batteri virkelig er helt færdigt, kan det være nødvendigt at udskifte det - eller købe en ny telefon. Inden du kaster dig over dette, er det dog værd at undersøge, hvorvidt nogle af disse tricks kan gøre en forskel for dig.