Er meget lettere, end det ser ud til: 7 tegn på, at din telefon er blevet hacket

Nicolai Busekist

1 uge siden

|

13/01/2025
Mobil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der kan være mange årsager til, at en hacker ønsker at få adgang til din telefon - her er syv tegn på, at det måske allerede er sket.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Mest læste i dag

I takt med, at smartphones bliver mere avancerede, begynder vi i praksis at bære små digitale versioner af os selv i lommerne: fra private billeder og personlige beskeder til dagbøger og økonomiske oplysninger.

En hacker, der får adgang til en smartphone, kan derfor skaffe værdifulde oplysninger med potentielt ødelæggende konsekvenser.

Cyberangreb bliver stadig mere udbredte, og FBI har allerede advaret Apple- og Android-brugere om ikke at udveksle beskeder via standardapps - i stedet anbefales krypterede tjenester som WhatsApp. Ifølge den britiske avis Metro er der syv tegn, der kan indikere, at din enhed er blevet hacket.

Det første tegn er batteriproblemer. Hvis din telefon bliver varm eller mister strøm hurtigere end normalt, kan det skyldes malware, der kører i baggrunden uden din viden.

Malware kan også være skyld i langsom ydeevne - hvis din smartphone pludselig bliver ekstremt langsom, bør du undersøge, hvad der er installeret.

Et andet faresignal er øget dataforbrug. Hackere kan få adgang til din telefon eksternt - endda via opladere - og kan bruge dine data uden din tilladelse.

Det fjerde tegn er ukendte apps på din telefon. Det er nemt at downloade mange apps - især når man shopper eller rejser, men vær opmærksom på apps, du ikke kan huske at have installeret. På samme måde kan mærkelige pop-ups være et tegn på, at din telefon er kompromitteret.

Det gælder også usædvanlige aktiviteter som mærkelige sms'er eller opkald fra ukendte numre. Det sidste og mest alvorlige tegn er, hvis din smartphone pludselig lukker ned uden grund.

Hvis du har mistanke om, at din enhed er blevet hacket, bør du straks kontakte en professionel, der kan undersøge, hvad der foregår i baggrunden. Du kan også mindske risikoen for angreb ved at holde dens software opdateret, bruge forskellige adgangskoder og undgå at bruge offentlige Wi-Fi-netværk.

Selvom du tager dine forholdsregler, kan nogle hackere få adgang til din telefon på få sekunder og få fat i dine mest følsomme oplysninger.

Derfor er det bedste råd at være opmærksom - og hvis noget virker mistænkeligt, bør du tjekke det med det samme. Det er bedre at være på den sikre side end at fortryde senere.