Trend DK
Forside Mobil Disse brugere bruger Find My-appen i stor stil – men...

Disse brugere bruger Find My-appen i stor stil – men ikke til at finde deres nøgler

iPhone
Yarrrrrbright / Shutterstock.com

En særlig generation af brugere benytter sig af Find My-appen i stor stil, men de bruger den dog ikke til at finde deres nøgler.

Lige nu læser andre

Takket være din smartphone kan du altid og overalt få fat i dine venner. Men for Gen Z er det ikke nok. Denne generation vil også konstant vide, hvor deres venner, familie og partnere befinder sig. Derfor deler de i stor stil deres lokation via apps som Apples Find My.

Ifølge en ny undersøgelse fra CivicScience deler hele 40 procent af Gen Z’erne deres lokation med mindst tre personer. I nogle tilfælde er det endda med adskillige dusin.

Den mest populære app til dette formål er Apples Find My, fordi den giver brugeren mulighed for at vælge, om man vil dele sin lokation midlertidigt eller permanent. Bemærkelsesværdigt nok vælger de fleste den permanente løsning.

Find My til både dine nøgler og dine venner

Læs også

Især under festivaler, ferier og byture synes unge, det er praktisk at kunne se, hvor deres venner er. Det, der starter som en midlertidig funktion, forbliver ofte aktiveret bagefter. Resultatet? Vennegrupper, hvor alle ved, hvor hinanden befinder sig.

Gen Z opgiver dermed bevidst en del af deres privatliv – ikke kun for bekvemmelighedens skyld, men også for at føle sig mere trygge. Man kan straks se, om en ven er kommet sikkert hjem, og man behøver ikke længere skrive: ‘Hvor er du?’.

Praktisk, men ikke uden risici

For denne generation er lokationsdeling blevet en form for samhørighed, tillid og tryghed. At de til gengæld mister noget af deres privatliv, ser ikke ud til at bekymre dem. Og her adskiller de sig tydeligt fra ældre generationer, som langt sjældnere deler deres lokation.

Men der er også en bagside. Forfatteren bag undersøgelsen peger på mulige ulemper såsom FOMO, jalousi og stress. Man kan for eksempel opdage, at ens venner er til en fest, man ikke selv blev inviteret til. Eller se, at nogen, der ‘havde for travlt’ til at ses, pludselig er i byen med en anden.

Gen Z har et andet syn på privatliv

Dette er konkrete eksempler på et større problem: at unge vokser op i en verden, hvor konstant overvågning er blevet normalt.

Der er bekymring for, at det kan belaste Gen Z’s selvstændighed og mentale helbred. De risikerer at udvikle et helt andet forhold til privatliv og relationer – og det kan få negative konsekvenser.

Læs også

Ads by MGDK