Trend DK
Forside Elbiler Disse bilmærker klarer sig dårligt i kollisionstests: tjek før du...

Disse bilmærker klarer sig dårligt i kollisionstests: tjek før du køber

Disse bilmærker klarer sig dårligt i kollisionstests: tjek før du køber
Foto: T.iLiev / Shutterstock.com

Flot bil, dårlig sikkerhed – se hvilke mærker der dumper i crashtests.

Lige nu læser andre

Ikke alle biler er lige sikre, når uheldet er ude. Hvert år tester internationale institutter biler fra hele verden – og nogle bilmærker klarer sig markant dårligere end andre. Bag flotte designs og høj komfort gemmer der sig ofte alvorlige svagheder i sikkerheden.

Her får du en liste over 10 bilmærker, der igen og igen skuffer i kollisionstests. Det kan koste dyrt – eller endnu værre – når det virkelig gælder.

Dacia

Dacia har vundet mange bilisters hjerter med lave priser, men sikkerheden er ofte et kompromis. Flere modeller har fået bundkarakter i Euro NCAPs tests, især på passagerbeskyttelse og assistentsystemer.

Fiat

Fiat har haft svingende resultater i kollisionstests. Især de mindre modeller som Panda og Punto er blevet kritiseret for lav beskyttelse af både voksne og børn. Det stiller spørgsmålstegn ved mærkets sikkerhedsfokus.

Læs også

Mitsubishi

Mitsubishi har været udfordret i flere sikkerhedstests, hvor strukturel svaghed og mangelfulde airbags har trukket ned. Særligt ældre modeller scorer lavt sammenlignet med konkurrenterne.

Chevrolet

Chevrolets modeller uden for USA har i flere tilfælde fået hård kritik for dårlig crashtest-præstation. Svagheder i karrosseri og manglende standard-sikkerhedssystemer er blandt problemerne.

Suzuki

Selvom Suzuki er kendt for driftssikre biler, har mærket ofte fået middelmådige eller dårlige testresultater i sikkerhed. Særligt småbilerne halter bagefter i forhold til både passiv og aktiv sikkerhed.

Jeep

Jeep er populær for sin robusthed, men ikke nødvendigvis for sikkerhed. Flere modeller har klaret sig skuffende i europæiske crashtests, især når det gælder fodgængerbeskyttelse og kollisionsadvarsler.

Citroën

Citroën har forbedret sikkerheden i nyere modeller, men enkelte har stadig fået lave karakterer. Det gælder især basismodeller uden avancerede sikkerhedspakker som standard.

MG

Det genopståede mærke MG, nu med kinesisk ejerskab, har introduceret flere elbiler i Europa – men sikkerhedsniveauet halter. Enkelte modeller har klaret sig under middel i tests.

Chery

Kinesiske Chery har haft svært ved at leve op til europæiske sikkerhedsstandarder. Tidligere modeller scorede meget lavt i kollisionstests, og selv nyere biler ligger stadig bagud på sikkerhedsfronten.

Great Wall Motors (GWM)

Endnu et kinesisk mærke, der kæmper med at matche vestlige sikkerhedskrav. Flere GWM-modeller er blevet kritiseret for ringe karrosseristyrke og fravær af vigtige assistentsystemer.

Læs også

Ads by MGDK