Anmeldelse: OnePlus 13 – lynhurtig smartphone med super batteritid

Redaktionen .

6 timer siden

|

19/05/2025
Anmeldelser
Trend.dk
Trend.dk
Trend.dk har fået fingrene i den nyeste flagskibs-telefon fra OnePlus, nemlig OnePlus 13, og vi kan hurtigt afsløre, at vi ikke blev skuffede over resultatet.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Mest læste i dag

Efter 10 dages intensiv brug tør jeg næsten kalde det den bedste telefon, jeg nogensinde har haft fingrene i – især takket være dens lynhurtige ydeevne og imponerende batteritid. Men OnePlus 13 har også meget andet at byde på. Her får du vores anmeldelse af OnePlus' nyeste flagship-model.

Design og skærm

OnePlus 13 føles som en ægte premium-telefon. Byggekvaliteten er i top med en ramme i metal og en bagside, der afhængigt af farvevalg enten er robust glas eller lækker vegansk læder. Den blå variant vi testede har fx en elegant microfiber-læderbagside, mens den sorte udgave har en flot mat glasbagside med et unikt mønster. Uanset valg ligger mobilen godt i hånden. Kanterne er lidt mere flade og markante end på forgængeren OnePlus 12, hvilket faktisk giver et bedre og mere sikkert greb om telefonen. Normalt putter jeg en ny telefon i cover samme dag, som jeg får den, men grundet bagsiden og komforten ved denne telefon, har det slet ikke være nødvendigt. - Inden testen af denne telefon kom jeg fra en Samsung Galaxy S24 Ultra, og den var decideret ubehagelig at styre med en hånd.

OnePlus’ ikoniske “Alert Slider”-knap er heldigvis bevaret på siden, så man lynhurtigt kan sætte telefonen på lydløs, vibrering eller lyd – en lille detalje, men det har faktisk en betydning i hverdagen, og det trække automatisk ned i anmeldelsen, hvis den knap er væk.

Telefonen er bygget til at holde til det meste. Den er certificeret efter både IP68 og IP69 standarderne, hvilket kort sagt betyder, at den er endnu mere vand- og støvtæt end de fleste almindelige smartphone.

Man skal ikke forsøge sig derhjemme, men OnePlus demonstrerede faktisk, at 13’eren kan tåle kraftige vandstråler og endda skoldhed damp – så en tur under vandhanen eller en regnbyge er ingen sag. Telefonen er dog også til den tunge side (lidt over 210 gram), hvilket formentlig skyldes det store batteri og den solide konstruktion. Den føles robust og dyr i hånden, om end vægten er værd at bemærke hvis man er vant til lettere telefoner.

Hele fronten domineres af en kæmpe 6,82” AMOLED-skærm i høj opløsning (QHD+). Skærmen er virkelig noget af det bedste vi har set: farverne står knivskarpt med flotte kontraster, og opdateringshastigheden på 120 Hz gør alt ultraflydende. OnePlus 13’s skærm kan blive utroligt lysstærk – op til hele 4500 nits i peak – hvilket er rekordhøjt og betyder, at den er let at se selv i skarpt sollys. Den høje lysstyrke og QHD+-skarphed giver en formidabel oplevelse, uanset om du browser, spiller eller streamer video.

Skærmen understøtter også de nyeste standarder som Dolby Vision og HDR10+, så HDR-indhold ser fremragende ud. Faktisk har skærmeksperterne hos DisplayMate givet OnePlus 13 topkarakteren A++, hvilket overgår selv de nyeste Apple iPhone Pro Max og Samsung Galaxy S Ultra-modeller på displaykvalitet. Kort sagt: OnePlus 13’s skærm er i absolut topklasse og vil imponere selv kræsne øjne.

Trend.dk

Ydelse og software

Specifikationsbladet for OnePlus 13 vil få enhver tech-entusiast til at nikke anerkendende, men det vigtigste er: den føles ekstremt hurtig i brug. Telefonen er udstyret med Qualcomms nyeste og kraftigste processor, Snapdragon 8 Elite, der kører på 3nm-teknologi. Dertil kommer hele 16 GB RAM i denne 512 GB udgave, hvilket betyder masser af hukommelse til at have mange apps åbne på én gang uden slinger. OnePlus 13 sætter faktisk nye hastighedsrekorder – i benchmark-tests scorer den helt i top og overgår endda den nyeste iPhone på flere punkter.

I praksis mærker man, at alt fra menuer til spil reagerer øjeblikkeligt. Uanset om jeg scrollede gennem sociale medier, spillede grafik-tunge spil eller skiftede mellem mange apps, oplevede jeg ingen tøven eller hakken. Alt kører som smurt i olie, for nu at citere en begejstret anmelder.

OnePlus 13 er også fremtidssikret på forbindelser. Den understøtter Wi-Fi 7 og Bluetooth 5.4, så du er klar til de nyeste og hurtigste trådløse standarder. Også 5G-netværk kører naturligvis på fuld drøn. Softwaren er OnePlus’ eget OxygenOS 15 (baseret på Android 15), og det bidrager til den gode oplevelse. OxygenOS er kendt for at være tæt på “ren” Android uden unødvendige apps og dikkedarer, og det gør telefonen meget brugervenlig og nem at gå til.

Hvis du kommer fra en ældre Android-telefon (eller endda en iPhone), vil du hurtigt føle dig hjemme.

OnePlus har lovet 4 års opdateringer af Android-versionen og hele 6 års sikkerhedsopdateringer til 13’eren, så du kan regne med at få ny funktionalitet og holdbarhed i mange år frem. Det er måske et år mindre på hovedopdateringer end enkelte konkurrenter tilbyder, men stadig rigeligt for de fleste brugere. Samlet set leverer OnePlus 13 en ydelse og daglig brugeroplevelse i absolut topklasse – hurtigere telefon skal du lede længe efter.

Kamera

OnePlus har forfinet kameradelen i samarbejde med det legendariske kameramærke Hasselblad (deres 5. generations partnerskab), og resultatet er et virkelig godt kamera på OnePlus 13.

På bagsiden finder vi et tredobbelt kamera-setup, og fælles for alle tre objektiver er, at de kan levere billeder op til 50 megapixel i opløsning. Hovedkameraet er en 50 MP sensor (Sony LYT-808) med en stor fysisk sensorstørrelse (1/1.4”) og lysstærk f/1.6 blænde. Det lyder teknisk, men betyder i praksis at dine fotos bliver skarpe og klare selv i svagt lys – natbilleder er intet problem for denne telefon. Derudover får du en 120° ultra-vidvinkel til de brede motiver (landskaber, grupper osv.), og en telefoto-linse med 3x optisk zoom til at komme tættere på motivet uden tab af kvalitet.

OnePlus praler af op til 120x digital “Space Zoom” hvis man virkelig vil zoome langt, men alt over ca. 50-60x er mest for sjov – som på andre telefoner begynder AI’en bare at gætte sig til detaljerne derude på kanten af hvad kameraet kan. Til gengæld er zoom-kvaliteten ved 10x, 20x og deromkring virkelig imponerende. Portrætfoto er også i top – telefonen laver en flot naturlig sløring af baggrunden (bokeh), så personen eller objektet i forgrunden står knivskarpt frem. OnePlus 13’s portrættilstand, som er udviklet sammen med Hasselblad, gav nogle af de bedste portrætbilleder, jeg har set fra en mobil.

Det generelle kameraresultat overrasker positivt. Faktisk er det blevet kaldt det bedste mobilkamera til dato i en OnePlus-telefon, og OnePlus 13 kan sagtens måle sig med konkurrenternes kamera-flagskibe. Farvegengivelsen er flot og naturtro (Hasselblad har tydeligvis haft en finger med i spillet her), og kamera-appen er både hurtig og nem at bruge. Det kræver ingen fotokursus at få gode billeder i kassen – app’en er overskuelig og skyder hurtigt, også selvom HDR eller AI-effekter arbejder i baggrunden.

OnePlus har pakket en del smarte AI-funktioner ind, som hjælper dine fotos på vej: for eksempel AI Detail Boost, der kan forbedre detaljerne og tillade at du zoomer ind og beskærer uden kvalitetstab, AI Unblur der automatisk gør let slørede billeder skarpere, og endda en “AI Reflection Eraser” der kan fjerne genskin i fotos. Alt sammen sker mere eller mindre automatisk, så man mærker det ikke – udover at billederne generelt tager sig rigtig godt ud.

For den foto-entusiastiske tilbyder kameraet også en Master Mode (Pro-tilstand), hvor du manuelt kan justere alt fra eksponering og hvidbalance til fokus, ligesom på et rigtigt kamera. Video-delen er også godt dækket ind: OnePlus 13 kan optage video i op til 8K-opløsning med 30 fps, eller i 4K med 60 fps for virkelig glatte optagelser.

De fleste vil nok nøjes med 4K, hvilket ser fantastisk ud. Frontkameraet til selfies skuffer heller ikke – med 32 MP (opdateret til 50 MP i nogle regioner) får man skarpe selvportrætter og klare videoopkald. Samlet set er kameraoplevelsen på OnePlus 13 fremragende og trækker helhedsindtrykket kraftigt op. Hvis du går op i at tage billeder med mobilen, vil du ikke blive skuffet.

Trend.dk

Batteritid

Hvor OnePlus 13 for alvor får konkurrenterne til at kigge misundeligt, er på batteriet. Her er der ikke sparet på noget. Telefonen er udstyret med et kæmpe 6.000 mAh batteri – det største batteri nogensinde i en OnePlus-telefon, ja faktisk et af de største i nogen mainstream-smartphone overhovedet.

Til sammenligning ligger topmodeller fra Samsung og Apple typisk omkring 4.500-5.000 mAh, så OnePlus 13 har ca. 20% højere kapacitet end selv de mest batteristærke af konkurrenterne. I praksis betyder det lang, lang driftstid. Hvor jeg med mange andre telefoner er vant til at lade hver nat, kunne OnePlus 13 snildt klare to dage på en opladning for mit vedkommende – endda med rigeligt brug i løbet af dagen. Hvis du bruger telefonen mere moderat, kan du måske endda strække det til tre dage eller mere.

OnePlus 13’s batteritid er intet mindre end befriende i hverdagen. Man skal ikke hele tiden bekymre sig om at finde en stikkontakt. Og når det så endelig er tid til at oplade, går det ufatteligt stærkt.

Telefonen understøtter 100W SuperVOOC hurtigopladning, hvilket kan lade batteriet fra 1 til 100% på cirka 36-40 minutter. Det er vildt at se i praksis – man kan give telefonen strøm til en hel dags brug på blot et kvarters opladning, hvis man har travlt. (OnePlus medsender dog ikke længere en oplader i æsken, så for at opnå maksimal hastighed skal man have en 100W adapter fra OnePlus eller en kompatibel tredjepart.)

Trådløs opladning er også blandt de hurtigste på markedet: op til 50W med OnePlus’ egen AirVOOC trådløse oplader, hvilket kan lade telefonen fuldt op på omkring en time. Almindelige Qi-opladere virker naturligvis også, omend med lavere hastighed (~15W). OnePlus har desuden indbygget smarte batteri-indstillinger, hvor man kan vælge mellem forskellige strømspare-profiler alt efter behov, så man kan presse maksimalt antal timer ud af de 6000 mAh. Batteriet er endvidere konstrueret som to celler (2 x 3000 mAh) for at muliggøre den hurtige opladning uden overophedning.

Holdbarheden på batteriet bør også fremhæves: OnePlus oplyser, at batteriet vil beholde mindst 80% af sin kapacitet efter 1600 fulde opladninger. Det svarer til over 4 års daglig opladning, eller 8 år hvis du i gennemsnit lader hver anden dag – cirka dobbelt så lang levetid som de fleste konkurrenters batterier lover. Alt i alt leverer OnePlus 13 noget nær referencen for batteritid i en top-telefon lige nu, uden at man behøver gå på kompromis med ydelse eller skærmstørrelse.

Pris og tilgængelighed

Man skulle tro, at sådan en samling af top-specifikationer og premium-features ville koste en formue, men OnePlus har prissat 13’eren ganske fornuftigt. I Danmark koster OnePlus 13 med 12 GB RAM og 256 GB lagerplads 7.999 kr, mens den testede model med 16 GB RAM og 512 GB lager står til 8.999 kr vejledende (i skrivende sund kører OnePlus et tilbud på deres hjemmeside, hvor den store model kan købes til 7.949 kroner. Det er naturligvis stadig mange penge, men set i lyset af hvad tilsvarende topmodeller fra konkurrenterne ofte koster (tit 10-12.000 kr eller mere), fremstår OnePlus 13 som et lidt bedre køb.

Man får virkelig meget telefon for pengene her.

OnePlus 13 kom i handlen i Danmark den 7. januar 2025 og forhandles hos flere af de store elektronikforhandlere. Du kan vælge mellem farverne Black Eclipse (sort), Midnight Ocean (blå) eller Arctic Dawn (hvid). Bemærk, at farvevalget også afgør finishen på bagsiden: den blå har fx lædertekstur, mens den sorte har glas – så det kan være værd at se dem i virkeligheden, før du beslutter dig. Uanset farve får du dog samme indmad og performance.

OnePlus har sidenhen udgive en OnePlus 13R, som er noget billigere end OnePlus 13. Lige nu kan en 256GB med 12GB ram fås til 5.049 kroner. Vi har dog ikke prøvet denne telefon, og kan derfor ikke fortælle om det er et godt køb eller ej.

Skal den købes eller ej?

OnePlus 13 er uden tvivl en af de bedste smartphones, du kan få fingrene i lige nu. I min optik er det faktisk den absolut bedste.

OnePlus har lavet et flagskib, man bør have med i sine overvejelser, hvis man er på jagt efter en ny topklasse Android-mobil. Den excellerer på stort set alle områder: yderst kraftfuld ydeevne, et kæmpe batteri, en fantastisk skærm og et fremragende kamera. Alt dette er pakket ind i et flot og solidt design til en pris, der faktisk er til at forstå for en premium-telefon. OnePlus 13 imponerer mig over hele linjen, og efter at have brugt den i 10 dage er jeg fristet til at sige, at det faktisk er den bedste telefon, jeg har haft i hånden. Den eneste lille anke er, (og det kan vær resultatet af mine fede fingre), at hvis jeg forsøger at benytte telefonen med kun en hånd, så oplever jeg ofte, at den finger, som telefonen 'står' på, ofte kommer til at berøre skærmen en lille smule, hvilket betyder, at jeg slet ikke kan trykke nogle andre steder på skærmen.

Dette har jeg aldrig oplevet med en smartphone før. Problemet er dog ikke større end, at jeg nu holder telefonen en anelse anderledes, og så er der intet problem.

Den klare opfordring herfra er, at hvis du er i markedet for en ny Android-telefon, og det skal være en med top-performance, så vælg OnePlus 13.