Google tester interaktive stemmesøgninger: Resultater bliver opdateret i realtid

Nicolai Busekist

1 uge siden

|

09/11/2024
AI
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google arbejder hele tiden på at forbedre deres produkter, hvilket også omfatter deres kerneprodukt, som naturligvis fortsat er deres søgemaskine.

Mest læste i dag

Med stigningen i generative AI-bots ser det ud til, at Googles dominans inden for websøgninger for første gang i lang tid er under alvorlig trussel. Google selv er dog travlt optaget af at teste nye funktioner for at hjælpe brugerne med hurtigere at finde information.

Som den velkendte leaker @AssembleDebug har opdaget, eksperimenterer Google ifølge Android Central med en helt ny søgeoplevelse på mobile enheder.

Her kan du blot chatte med Google, og resultaterne opdateres automatisk med hvert nyt input, når du stiller opfølgende spørgsmål eller indsætter nye.

Det er ikke umiddelbart klart, hvor denne demo blev fundet, men givet hans gode 'track-record' kan den meget vel være blevet opdaget skjult i tidlig kode til enten Android eller Google-appen på Android.

Man kan allerede søge med stemmen på Google via mobilen ved blot at trykke på mikrofon-ikonet i stedet for at skrive, men den kontinuerlige lytning og øjeblikkelige opdateringer er nye og gør oplevelsen mere glidende og naturlig.

For tiden ser vi en masse innovation omkring websøgning og informationssøgning - både fra Google og andre. Næsten dagligt lanceres nye værktøjer, hvoraf en stor del af dem er drevet af AI.

Idéen om stemme som inputmetode oplever også en renæssance. Vi har naturligvis talt til vores højttalere og smartphones i flere år, men generativ AI har gjort samtalerne mere flydende og anvendelige.

Alle de store teknologivirksomheder arbejder mod måder at kombinere flere inputtyper på (kendt som en multimodal tilgang), så stemme, video, billeder og tekst kan kombineres og bruges til forespørgsler.

Det er også et område, der i lang tid har haft et stort fokus hos Google. Det vil sige, at de bliver ved med at udvikle deres værktøjer med afsæt i dette. Og det er naturligvis noget, der ender med at komme brugerne til gode, hvad enten de bruger Google via en smartphone, computer eller en tredje enhed.