Apple går meget op i at holde tæt med deres nye opdateringer og produkter – og nu har de valgt at lægge sag an mod en YouTuber for at sikre dette.
Lige nu læser andre
Apple er generelt bedre end de fleste Android-producenter til at holde sine endnu ikke udgivne produkter og software hemmelige.
Selvom lækager om kommende Apple-lanceringer er blevet mere almindelige i de senere år, er det stadig sjældent, at det fulde billede af en ny iPhone eller iOS-opdatering afsløres, før virksomheden selv løfter sløret for dem.
For det meste reagerer hverken Apple eller Android-producenter voldsomt på læk, bortset fra den lejlighedsvise DMCA-anmodning om fjernelse – som vi blandt andet har set fra Samsung.
Men et nyligt læk fra den Apple-fokuserede YouTuber Jon Prosser (Front Page Tech) ser ud til at have overskredet en grænse, og nu svarer Apple med et søgsmål. Det skriver MacRumors.
Læs også
Apple hævder, at Prossers læk om iOS 19 (som faktisk handlede om iOS 26) ikke var baseret på tips eller spekulationer, men blev opnået ulovligt via uautoriseret adgang til en udviklings-iPhone håndteret af en nu fyret medarbejder, Ethan Lipnik.
Søgsmålet påstår, at Prosser konspirerede med Michael Ramacciotti, en teknologianalytiker og videoeditor, og fik adgang til Lipniks enhed ved at bruge hans adgangskode. Virksomheden hævder, at duoen brugte lokationssporing til at finde ud af, hvornår Lipnik ‘ville være væk i længere tid’.
Ramacciotti skulle derefter have brudt ind i Lipniks iPhone og foretaget et FaceTime-opkald til Prosser, som optog det for at skabe videoer, der viste det kommende iOS-redesign. Det lyder som noget fra en spionfilm, og ikke almindelig dækning af tech-nyheder.
Samtidig afviser Prosser kategorisk Apples påstande i søgsmålet. I et opslag på X skrev han:
“Det er ikke sådan, situationen udspillede sig for mit vedkommende. Heldigvis har jeg beviser for det. Jeg har ikke forsøgt at få adgang til nogens telefon. Jeg havde ingen adgangskoder. Jeg vidste ikke, hvordan informationen blev fremskaffet. Jeg ser frem til at tale med Apple om det.”
Prosser delte også et skærmbillede af en samtale, der viser, at han blev tilbudt materialerne og ikke selv konspirerede for at få dem.
I Android-verdenen bliver lækager sjældent taget så alvorligt. Googles Pixel-telefoner lækkes ofte flere måneder i forvejen, nogle gange endda i komplette anmeldelser fra vietnamesiske YouTubere.
Samsung og OnePlus oplever også regelmæssigt nøjagtige læk af både software og hardware. Alligevel ser man sjældent en så alvorlig eller juridisk reaktion.
Apples søgsmål viser, at virksomheden nu tager lækager fra ansatte meget alvorligt. Apple hævder, at de lærte detaljerne i planen gennem Ramacciottis egne ord via en lydbesked, han sendte til Lipnik, som delte den med virksomheden.
Apple bemærker også, at Ramacciotti indrømmede planen og fortalte virksomheden, at Prosser havde lovet at ‘finde en måde, hvorpå han kunne få betaling’.
Apple søger ikke kun erstatning, men arbejder også på at få nedlagt forbud mod yderligere videregivelse af deres forretningshemmeligheder baseret på informationen lækket fra Lipniks udviklings-iPhone.