Trend DK
Forside Mobil Er din Android-telefon langsom efter opdatering? Her er, hvad der...

Er din Android-telefon langsom efter opdatering? Her er, hvad der er galt

Mobil. Smartphone, Android, iPhone
Shutterstock.com

Hvis din Android-telefon er blevet langsom efter en opdatering, kan der være flere årsager til det.

Lige nu læser andre

Før eller siden er det din tur til, at din Android-enhed skal opdateres. Tidligere var det et spændende øjeblik, da det betød, at du kunne gøre mere med din smartphone eller tablet.

I dag er det ofte lidt skuffende, da der i de fleste tilfælde blot ændres på et par knapper hist og her, og opdateringen optager lidt mere plads på din telefon. Heldigvis kan du gøre noget ved det.

Opdatering af din Android-enhed

Har du en ældre enhed eller en model med begrænset lagerplads, kan det være frustrerende at miste endnu mere plads – især hvis opdateringen ikke tilfører brugbare funktioner.

Læs også

Mangel på plads kan nemlig gøre din enhed langsommere. Det er en af de primære årsager, men der kan også være andre faktorer i spil, som øget strømforbrug og voksende problemer med app-kompatibilitet.

Det er ærgerligt, for det anbefales altid, at man opdaterer sin enhed hurtigst muligt. Opdateringer giver nemlig både adgang til nye funktioner og bedre beskyttelse mod digitale og fysiske trusler.

Men de kan også belaste dit system, hvilket især er tilfældet, hvis du har en ældre enhed. I nogle tilfælde kan man ikke gøre så meget, men der findes heldigvis løsninger.

Ændringer i batteristyring

Udover inkompatible apps og høj belastning af processoren kan ændringer i batteristyringen være en udfordring. Fabrikanter som Google, Samsung, OnePlus og Xiaomi justerer ting bag kulisserne for at gøre systemet ‘mere effektivt’, men de nævner sjældent, hvordan de gør det.

Ofte betyder det, at ydeevnen sænkes for at spare på batteriet. Det påvirker oplevelsen, da det får spil til at hakke, apps til at starte langsommere, og multitasking bliver gjort tungere. På ældre enheder er der ikke meget at gøre ved det.

Hvad kan du så gøre?

Efter en større opdatering bør du straks opdatere dine apps. Udviklere optimerer dem løbende til ny software. Forældede apps kan sløve hele systemet. Gå ind i Google Play Butik, tryk på dit profilbillede, og vælg ‘Administrer apps og enheder’. Er der tilgængelige opdateringer? Tryk på ‘Opdater alle’.

Gennemgå også dine apps i ny og næ, så du kan finde ud af, hvilke af dem du egentlig bruger. Ubrugte apps fylder ikke bare, da de også kan bruge processor og hukommelse i baggrunden. Slet dem eller deaktiver dem.

En næsten fyldt telefon er en langsom telefon. Android har brug for lidt fri plads for at kunne fungere optimalt – især efter en opdatering. Løsningen er derfor enkel: frigør plads.

Slet gamle downloads, dublerede kattebilleder og playlister, du aldrig lytter til. Glem ikke app-cachen. Disse midlertidige filer kan blive ødelagte over tid og gøre enheden langsommere.

Sidste udvej er fabriksnulstilling

Har du prøvet alt, og er din telefon stadig langsom? Så kan en fabriksnulstilling være løsningen. Det er drastisk, da alt slettes, og telefonen vender tilbage til fabriksindstillingerne.

Det kan dog løse stædige softwareproblemer og give dig en frisk start. Husk at tage backup først, hvis du gør dette – og husk også at installere den nyeste opdatering igen bagefter.

Læs også

Ads by MGDK